17 april 2008: OGh themabijeenkomst: Oracle JDeveloper 11g Preview 3 – Technology Preview

Oracle JDeveloper en Oracle ADF release 11g zijn een belangrijke stap vooruit in Java-applicatieontwikkeling met Oracle. Dit is de eerste versie met SOA, WebCenter en OC4J ondersteuning.

Hugo Brand, Fusion Middleware Product Manager, laat allereerst een aantal van de nieuwste ontwikkelingen zien. Nieuw zijn ondermeer ADF Faces Rich Client (ajax-gebaseerde gebruikersinteractie), de Javascript editor en debugger (Ajax), WebCenter composer. Op WebCenter-gebied is er WebCenter Framework, Webcenter services en Oracle Composer. Ook qua architectuur zet Oracle JDeveloper 11g Preview 3 stappen vooruit. Dit is de eerste versie met ondersteuning voor de Service Component Architecture (SCA). Voor zover de tijd het toelaat zal Hugo ook een aantal van deze nieuwe mogelijkheden demonstreren.

Na de pauze neemt Lucas Jellema van AMIS, Oracle ACE, het woord. Hij zal zowel vanuit architectureel- als praktijkoogpunt zijn visie en op JDeveloper 11g geven. Zijn bijdrage geeft een onafhankelijke praktijkvisie op de ontwikkelingen die Oracle Jdeveloper doormaakt.

Kortom, voldoende om eens uit eerste hand te zien hoe de ontwikkelingen samenhangen en wat het voor de praktijk betekent. Kom daarom op 17 april naar de OGh themabijeenkomst bij Oracle in de Meern. Ontvangst met broodjes vanaf 18:30. De sessie begint om 19:00.

Er zijn nog plaatsen. Inschrijven op www.ogh.nl.

Tags:

Reageren

U moet inloggen om te reageren.