MS Access converteren naar Oracle APEX

Oracle APEX biedt de mogelijkheid om MS Access databases te converteren naar APEX. Dat biedt natuurlijk veel voordelen. Een file op iemand’s pc wordt ineens een web-applicatie en kan dus door iedereen gebruikt worden. Ge-hobby van een afdeling kan gepromoveerd worden tot serieuze gesupporte applicatie. En de integratie met andere Oracle systemen wordt ook ineens mogelijk.Het is voor Oracle natuurlijk erg interessant om die MS Access databasejes in een Oracle database te krijgen. Om die reden is het migratietraject zo makkelijk mogelijk gemaakt en goed gedocumenteerd.
De migratie kan geheel vanuit APEX uitgevoerd worden, of gedeeltelijk vanuit de nieuwste versie van SQL Developer (1.5.4) voor de database-kant en APEX voor de client-kant. De migratie gebeurd ook in die 2 delen. Eerst wordt er vanuit SQL Developer informatie verzameld over de Access database, vervolgens worden er nog keuzes voorgelegd voor wat betreft transformaties van datatypes. Dan worden de tabellen en objecten in Oracle aangemaakt. De client-kant vanuit APEX gaat zo’n beetje hetzelfde: informatie verzamelen over de Access form, keuzes voorleggen aan de gebruiker, en aanmaken van de forms.

Hieronder een voorbeeld van een Access form en een Oracle APEX form.

MS AccessAPEX form

Op OTN staat er uitgebreide documentatie over:
http://www.oracle.com/technology/products/database/application_express/migrations/mig_index.html
Daar staat onder andere een tutorial document waarin stap voor stap wordt gemigreerd:
http://www.oracle.com/technology/products/database/application_express/migrations/tutorial.html

Tags: , , ,

Reageren

U moet inloggen om te reageren.