Archief voor categorie ‘Oracle APEX’

OBUG Connect 2011

23 March 2011 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Event, Oracle, Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Volgende week dinsdag 29 maart is er weer een Oracle evenement, dit keer van de OBUG, in Brussel: OBUG Connect 2011. Met tal van interessante sprekers en klantensessies. Gratis voor OBUG-leden (tot 3 deelnemers in ieder geval, lidmaatschap OBUG is 300,- per jaar).

Apex Blogs, een shortlist

23 March 2011 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Event, Oracle APEX | Geen reacties »

Gisteren was de APEX-dag van de OGh. Leuke dag met interessante sprekers en bezoekers. Wat me opviel bij de presentaties was dat het aantal blogs over Apex zo enorm is toegenomen. Tijd voor een onderzoekje. Een goede plek om te beginnen is Apex Blogs waar een enorme lijst van apex gerelateerde blogs staat. Maar niet iedere blog is even actueel of relevant (of zelfs in een taal die ik begrijp). Die blogs kom je vanzelf tegen als je op een bepaald onderwerp of probleem googled, maar zijn niet interessant om in de gaten te houden. Tijd voor een short-list dus. (more…)

APEX Themes te koop

7 July 2009 door Hanne van Essen in categorie Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Het design van Oracle APEX is zeer goed aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Grafisch design is echter niet mijn specialiteit, en niet van de meeste Apex ontwikkelaars die ik ken. Een in de arm te nemen webdesigner is echter weer niet op de hoogte van de juiste APEX structuur om het design in aan te leveren. En dat kan veel communicatie-tijd kosten. Er is een mooi alternatief. Het engelse bedrijf Apex Themes biedt standaard APEX themes aan voor 20 pond per stuk. Deze themes zijn veeeel professioneler dan de standaard Apex themes. Je kan ze bekijken op de Oracle Apex site, zoals deze. Ben je niet helemaal tevreden met deze standaard themes? Je kan ze ook nog laten customizen door een ontwerper die APEX heel goed kent. De communicatie verloopt daardoor zeer efficient.