Archief voor categorie ‘technology’

OBUG Connect 2011

23 March 2011 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Event, Oracle, Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Volgende week dinsdag 29 maart is er weer een Oracle evenement, dit keer van de OBUG, in Brussel: OBUG Connect 2011. Met tal van interessante sprekers en klantensessies. Gratis voor OBUG-leden (tot 3 deelnemers in ieder geval, lidmaatschap OBUG is 300,- per jaar).

APEX Themes te koop

7 July 2009 door Hanne van Essen in categorie Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Het design van Oracle APEX is zeer goed aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Grafisch design is echter niet mijn specialiteit, en niet van de meeste Apex ontwikkelaars die ik ken. Een in de arm te nemen webdesigner is echter weer niet op de hoogte van de juiste APEX structuur om het design in aan te leveren. En dat kan veel communicatie-tijd kosten. Er is een mooi alternatief. Het engelse bedrijf Apex Themes biedt standaard APEX themes aan voor 20 pond per stuk. Deze themes zijn veeeel professioneler dan de standaard Apex themes. Je kan ze bekijken op de Oracle Apex site, zoals deze. Ben je niet helemaal tevreden met deze standaard themes? Je kan ze ook nog laten customizen door een ontwerper die APEX heel goed kent. De communicatie verloopt daardoor zeer efficient.

PDF printing met Oracle APEX

24 April 2009 door Hanne van Essen in categorie Oracle, Oracle APEX, technology | Geen reacties »

APEX biedt twee mogelijkheden om rapporten te downloaden, ofwel als comma seperated file, ofwel als PDF. Via PDF genereert APEX een XML file die door een XML report server met XSL-FO naar PDF vertaald kan worden. Deze report server kan elke standaard XSL-FO processing engine zijn. Oracle biedt in dat spectrum BI publisher (meer info: http://www.oracle.com/technology/products/xml-publisher/index.html). Dat geeft veel mogelijkheden, maar kost ook veel aan licenties. Er is ook een gratis manier, die wat minder uitgebreide functionaliteit biedt en dat is met OC4J en Apache FOP. (more…)