Archief voor categorie ‘technology’

Data Science via MOOC

5 February 2018 door Hanne van Essen in categorie data science, opleiding, technology | Geen reacties »

MOOC’s bestaan natuurlijk al een hele tijd. Een interessante manier om je kennis uit te breiden via cursussen die aangeboden worden door bijvoorbeeld universiteiten. De laatste jaren heb ik mijn kennis vooral on the job, via online informatie of door boeken uitgebreid. Maar nu ik mijn kennis wat fundamenteler wil bijspijkeren lijkt zo’n MOOC een leuke optie. Ik ben al twintig jaar Oracle consultant, wat ik leuk blijf vinden. Maar het lijkt me wel leuk om wat meer inhoudelijk met die data bezig te gaan, en daarom lijkt Data Science me een interessant veld. Er zijn meerdere grote aanbieders van Data Science specialisaties online, Coursera, EdX, Udemy. Udemy biedt meer mini-cursussen aan, wat handig is als je even een nieuwe vaardigheid wil opdoen, een opfriscursus CSS of iets dergelijks. EdX biedt Een Microsoft Professional Program aan. Daar volg ik de eerste cursus van: DAT101x: Introduction to Data Science. Een interessante cursus die een laagdrempelig beeld geeft van wat Data Science inhoudt. Leuk van EdX is dat je per cursus een Certificate van Achievement kan halen, die je ook aan je LinkedIn profiel kan koppelen. De cursus is mij echter teveel gericht op de Microsoft producten, dus ik switch naar de Data Science specialization van Coursera, aangeboden door de John Hopkins University.
Ik vind het een fijne manier van leren. De lezingen zijn goed te volgen en er wordt veel informatie gegeven. Verder kan je zelf inrichten wanneer je de cursus doet, maar ook hoe je omgaat met de aangeboden kennis. Je kan lezingen herhalen, terugspoelen, zelf extra oefeningen doen tussendoor. Tegelijkertijd maak je bij Coursera wel deel uit van een tijdschema, waardoor je wel in een structuur zit, die helpt om voortgang te blijven maken.

OBUG Connect 2011

23 March 2011 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Event, Oracle, Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Volgende week dinsdag 29 maart is er weer een Oracle evenement, dit keer van de OBUG, in Brussel: OBUG Connect 2011. Met tal van interessante sprekers en klantensessies. Gratis voor OBUG-leden (tot 3 deelnemers in ieder geval, lidmaatschap OBUG is 300,- per jaar).

APEX Themes te koop

7 July 2009 door Hanne van Essen in categorie Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Het design van Oracle APEX is zeer goed aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Grafisch design is echter niet mijn specialiteit, en niet van de meeste Apex ontwikkelaars die ik ken. Een in de arm te nemen webdesigner is echter weer niet op de hoogte van de juiste APEX structuur om het design in aan te leveren. En dat kan veel communicatie-tijd kosten. Er is een mooi alternatief. Het engelse bedrijf Apex Themes biedt standaard APEX themes aan voor 20 pond per stuk. Deze themes zijn veeeel professioneler dan de standaard Apex themes. Je kan ze bekijken op de Oracle Apex site, zoals deze. Ben je niet helemaal tevreden met deze standaard themes? Je kan ze ook nog laten customizen door een ontwerper die APEX heel goed kent. De communicatie verloopt daardoor zeer efficient.