Archief voor categorie ‘SOA’

Oracle SOA Architect Forum op 24 april

30 March 2009 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Event, Oracle, SOA | Geen reacties »

Oracle organiseert regelmatig technische of op business gerichte seminars om hun producten diensten onder de aandacht te brengen. Hoewel natuurlijk geheel gericht op de Oracle technologieën, kunnen deze sessies toch heel informatief zijn. Op 24 april organiseert Oracle een SOA Architect Forum. Dit gratis evenement van een halve dag omvat een reeks presentaties en groepsdiscussies over hoe SOA en gegevensdiensten geïmplementeerd kunnen worden in uw organisatie. Er wordt ingegaan op Total Cost of Ownership (TCO), time-to-market en innovatie. De sessies zijn gericht op strategische en praktische integratieaspecten.

Ontdek hoe Oracle’s SOA-technologieën u kunnen helpen om:

  • Strategieën op te stellen voor een succesvol SOA-gebruik
  • Uw SOA te implementeren binnen de hele onderneming
  • Rollen en best practices vast te stellen voor een effectieve SOA Governance
  • Effectief beleid toe te passen voor de integratie en het beheer van gegevens

Klik hier voor meer informatie en inschrijving voor dit gratis evenement.

24.04.2009
10.00 uur – 14.45 uur

Meeting Plaza Maarssen
Planetenbaan 100
3606 AK Maarssen

Contract first web service met JDeveloper 11g tp4

22 July 2008 door Bastiaan Schaap in categorie Java en J2EE, Oracle, SOA, technology | Geen reacties »

Ik ben de laatste tijd voor mijn klanten veel bezig met het helpen inrichten van SOA ontwikkelstraten en de bijbehorende omgevingen, procedures, standaarden en richtlijnen. Een van de moeilijkste keuzes is altijd hoe we om moeten gaan met web services, en in welke technologie(en) deze gemaakt moeten worden. Ik wil in dit artikel niet ingaan op deze specifieke vraag, maar wel een nieuwe mogelijkheid presenteren.

Ik ben al geruime tijd erg gecharmeerd van EJB3 en het bouwen van web services op basis van EJB3 stateless session beans in combinatie met JAX-WS en JAXB. Bij het uitproberen van JDeveloper 11g Technology Preview 4 zag ik tot mijn grote vreugde de optie om op basis van een WSDL met deze technologieën skeletons voor web services te genereren. Bij deze wil ik een korte tutorial aan jullie presenteren om te laten zien hoe dit werkt.

(more…)

SOA for Dummies

20 May 2008 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, SOA | Geen reacties »

SOA for DummiesDe boeken uit de voor Dummies serie kunnen een goed startpunt zijn om een nieuw terrein te verkennen. Zo ook de ‘SOA for Dummies’. Heel algemeen worden de uitgangspunten van SOA behandeld. Wat mij er erg in aansprak waren de volgende. SOA is niet: out with the old, in with the new. SOA werkt door het langzamerhand aanpassen van oude software en nieuwe software meteen aan te laten sluiten. Wat me ook erg aanspreekt is de nauwe integratie van business en IT. In mijn eigen 10 jaar ervaring zie ik dat toch ook als grootste faalfactor (of in het beste geval frustratiefactor) van projecten.
Verder is het een makkelijk te lezen boek, zoals alle ‘for Dummies’. Een beetje te geforceerd luchtig en grappig hier en daar, maar dat is ook inherent aan de serie. Als techneut ben ik ook wel benieuwd geworden om een echte technische SOA-implementatie van A tot Z te zien.