Archief voor April, 2009

PDF printing met Oracle APEX

24 April 2009 door Hanne van Essen in categorie Oracle, Oracle APEX, technology | Geen reacties »

APEX biedt twee mogelijkheden om rapporten te downloaden, ofwel als comma seperated file, ofwel als PDF. Via PDF genereert APEX een XML file die door een XML report server met XSL-FO naar PDF vertaald kan worden. Deze report server kan elke standaard XSL-FO processing engine zijn. Oracle biedt in dat spectrum BI publisher (meer info: http://www.oracle.com/technology/products/xml-publisher/index.html). Dat geeft veel mogelijkheden, maar kost ook veel aan licenties. Er is ook een gratis manier, die wat minder uitgebreide functionaliteit biedt en dat is met OC4J en Apache FOP. (more…)

MS Access converteren naar Oracle APEX

16 April 2009 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Oracle, Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Oracle APEX biedt de mogelijkheid om MS Access databases te converteren naar APEX. Dat biedt natuurlijk veel voordelen. Een file op iemand’s pc wordt ineens een web-applicatie en kan dus door iedereen gebruikt worden. Ge-hobby van een afdeling kan gepromoveerd worden tot serieuze gesupporte applicatie. En de integratie met andere Oracle systemen wordt ook ineens mogelijk. (more…)

Floris wordt Fusense

9 April 2009 door Hanne van Essen in categorie Algemeen | Geen reacties »

Floris Automatisering krijgt een nieuwe naam. Na tien jaar vonden we het eens tijd om onze naam en look te wijzigen. Onze website heeft daarom ook een nieuw jasje. De mensen blijven, de expertise blijft, maar voortaan gaan we verder onder de naam Fusense. Als Fusense blijven we u van dienst zijn op Oracle gebied. Of het gaat om SOA, Oracle APEX, Saas, XML, Oracle Portal of andere technologie├źn, wij staan achter onze slogan:

Getting IT done!

Tot ziens op de nieuwe website, of in het echt natuurlijk!

Hanne van Essen Martin Kleinman Johan Zeldenrust

Ons adres blijft hetzelfde:

Fusense
Petrarcalaan 38
3533 CT Utrecht
tel: 030-2613955
mail: info@fusense.nl