Archief voor March, 2009

Business Intelligence met Oracle APEX

31 March 2009 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Oracle, Oracle APEX | Geen reacties »

Oracle APEX kan op veel manieren in een organisatie ingezet worden. Het biedt op veel vlakken een groot deel van alle gewenste functionaliteit. En dat is vaak genoeg. Op elk apart vlak bieden specialistische tools misschien meer mogelijkheden, maar in die worden in de praktijk vaak niet allemaal benut. Dat, gekoppeld aan de aanschafkosten van APEX (=gratis) en de lage beheerskosten (heeft bijv. Oracle IAS niet nodig, en heeft geen client) maakt het een interessant alternatief voor veel van de gespecialiseerde Tools.

(more…)

Oracle SOA Architect Forum op 24 april

30 March 2009 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Event, Oracle, SOA | Geen reacties »

Oracle organiseert regelmatig technische of op business gerichte seminars om hun producten diensten onder de aandacht te brengen. Hoewel natuurlijk geheel gericht op de Oracle technologieën, kunnen deze sessies toch heel informatief zijn. Op 24 april organiseert Oracle een SOA Architect Forum. Dit gratis evenement van een halve dag omvat een reeks presentaties en groepsdiscussies over hoe SOA en gegevensdiensten geïmplementeerd kunnen worden in uw organisatie. Er wordt ingegaan op Total Cost of Ownership (TCO), time-to-market en innovatie. De sessies zijn gericht op strategische en praktische integratieaspecten.

Ontdek hoe Oracle’s SOA-technologieën u kunnen helpen om:

  • Strategieën op te stellen voor een succesvol SOA-gebruik
  • Uw SOA te implementeren binnen de hele onderneming
  • Rollen en best practices vast te stellen voor een effectieve SOA Governance
  • Effectief beleid toe te passen voor de integratie en het beheer van gegevens

Klik hier voor meer informatie en inschrijving voor dit gratis evenement.

24.04.2009
10.00 uur – 14.45 uur

Meeting Plaza Maarssen
Planetenbaan 100
3606 AK Maarssen

Achteraf Security inbouwen bij Apex applicaties

27 March 2009 door Johan Zeldenrust in categorie Algemeen, Oracle, Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Apex is een tool die met name handig is in een RAD omgeving en hierbij kan het gebeuren dat pas later in het ontwikkelproces duidelijk wordt welke pagina’s publiek moeten zijn en welke alleen te zien mogen zijn voor ingelogde gebruikers. Om alle pagina’s achteraf te voorzien van verschillende autorisation schemes is nogal een gedoe. Ik zal een oplossing beschrijven voor het inbouwen van een  autorisatiemechanisme waarbij per applicatie op 1 centraal punt wordt bijgehouden welke pagina’s publiekelijk toegankelijk zijn en welke niet en welke gebruikers groepen toegang hebben tot welke applicaties. (more…)