Archief voor categorie ‘Algemeen’

Naast Oracle advies ook project advies

9 January 2012 door Hanne van Essen in categorie Algemeen | Geen reacties »

Hanne van Essen bouwt al jaren voor uiteenlopende klanten uiteenlopende applicaties. Dit diverse en technische werk bevalt haar goed, maar Hanne wil ook graag meer inhoudelijk bezig zijn. Daarom is zij haar werkgebied aan het uitbreiden naar projectadvies in de filantropische sector. Voor stichting Mundo Crastino Meliori leest en beoordeelt ze projectaanvragen om een advies aan het bestuur te kunnen uitbrengen. Het motto van de stichting: ‘Voor een betere wereld van morgen’ zorgt voor een zeer diverse range aan aanvragen van onderwijsprojecten in Afrika tot armoedebestrijding in Nederland. Dit geeft een mooie kijk in de inspirerende wereld van wereldverbeteraars. En natuurlijk probeert Hanne ook hier haar IT-vaardigheden nuttig aan te wenden, met de bouw van een digitaal volgsysteem voor projecten en aanvragers.

OBUG Connect 2011

23 March 2011 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Event, Oracle, Oracle APEX, technology | Geen reacties »

Volgende week dinsdag 29 maart is er weer een Oracle evenement, dit keer van de OBUG, in Brussel: OBUG Connect 2011. Met tal van interessante sprekers en klantensessies. Gratis voor OBUG-leden (tot 3 deelnemers in ieder geval, lidmaatschap OBUG is 300,- per jaar).

Apex Blogs, een shortlist

23 March 2011 door Hanne van Essen in categorie Algemeen, Event, Oracle APEX | Geen reacties »

Gisteren was de APEX-dag van de OGh. Leuke dag met interessante sprekers en bezoekers. Wat me opviel bij de presentaties was dat het aantal blogs over Apex zo enorm is toegenomen. Tijd voor een onderzoekje. Een goede plek om te beginnen is Apex Blogs waar een enorme lijst van apex gerelateerde blogs staat. Maar niet iedere blog is even actueel of relevant (of zelfs in een taal die ik begrijp). Die blogs kom je vanzelf tegen als je op een bepaald onderwerp of probleem googled, maar zijn niet interessant om in de gaten te houden. Tijd voor een short-list dus. (more…)